Muzikale avond

17 februari 2023

Muzikale avond – American Beauty

Jeroen D'hoe & Ibernice MacBean en het Ataneres Ensemble

INFO

Over dit event.

“American beauty” ligt op het kruispunt tussen klassieke muziek, pop, jazz en musical. Deze productie grijpt terug naar de “Golden Age” van Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Cole Porter die midden vorige eeuw de grondslagen van songwriting in de latere popmuziek legden. Deze gewaagde bocht buiten de traditionele sfeer van de klassieke muziek waagt Ataneres niet alleen. Deze productie betreft in feite ook “het muzikale ei” van niemand minder dan componist- pianist Jeroen D’hoe, gekend en geprezen voor zijn breed muzikaal profiel.

Voor ‘’American Beauty’’ neemt hij ook een waaier van nieuwe standards en arrangeert ze voor ons strijkorkest, piano en solo zang. Het resultaat is nog intiemer en nog gedurfder dan voorheen. Naast het ‘’Old Songbook’’ zal D’hoe ook een volledig nieuw compositieproject ontwikkelen, ‘’New Songbook’’, waarin hij popsongs schrijft op het raakvlak met jazz en hedendaags klassiek. Andere Amerikaanse kleppers en inspiratiebronnen zoals G. Gershwin en J. Corigliano komen ook aan bod en worden, samen met het klassieke ”Canzone” van D’hoe, handig doorheen het veelzijdige programma gevlochten. Naast de compositorische genialiteit van de muziek zelf, staan de spotlights van deze productie uiteraard ook op de solo zangpartij gericht. Deze zal door niemand minder dan Ibernice MacBean worden gebracht. Met één voet stevig in de Vlaamse jazz en pop scene geplant, vormt zij de diva bij uitstek om het programma van “American Beauty” te vertolken.

“American Beauty” neemt je mee terug naar de tijd van zwoele, rokerige Amerikaanse jazz clubs. Come fly with us, let’s fly let’s fly away…

Jeroen D’hoe behaalde naast Masters in compositie, piano en musicologie een doctoraat (Doctor of Musical Arts) in compositie bij John Corigliano aan The Juilliard School van New York. De rode draad doorheen zijn oeuvre betreft steevast de symbiose met andere muziekgenres en kunstvormen.

Ibenice MacBean is een veelgevraagde jazz en soul zangeres. Zij is bij het bredere publiek ook bekend als zangcoach in ”The Voice van Vlaanderen”,’ ‘The Masked Singer” en ”Belgium’s Got talent”.

Ataneres Ensemble is een professioneel strijkorkest met roots in Leuven. Het ensemble is samengesteld uit een mix van Belgische en internationale musici en staat onder de artistieke leiding van Wim Spaepen. Ze werken samen met befaamde solisten, dirigenten en kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Concertmeesters van het ensemble zijn Nicolas Dupont, Nadja Nevolovitsch en Hugh Desmond. Het strijkorkest is een graag geziene gast in de gevestigde culturele centra in Vlaanderen en Nederland. Ataneres concerteerde dan ook reeds in tal van prestigieuze Belgische zalen (zoals Flagey, Concertgebouw Brugge, Bijloke en Koningin Elisabethzaal) en op heel wat gerenommeerde festivals.

  • Met dank aan Music Vanderheyden
  • Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Event details

Locatie

Parochiekerk van Tongerlo
Kerkplein 1b, 2260 Westerlo

Start en einduur

Deuren: 19:00
Start concert: 20:00

Prijs

Leden: €30
Niet-leden: €35

Inschrijven voor

13 februari 2023

Contact info

louis_heylen@telenet.be

Onze andere events