Toast Literair

17 januari 2021

Leopold II: Het hele verhaal

Johan Op de Beeck (auteur)

INFO

Over dit event.

Alle activiteiten zullen met respect voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen georganiseerd worden (afstand bewaren, hygiëne van handen, stoelen, tafels en omgeving, dragen van een mondmasker…)

OPGELET: Dit event werd geannuleerd!

“Was Leopold II een grote koning, of een massamoordenaar? Het zijn vragen die Johan Op de Beeck niet uit de weg gaat. Hij onderzoekt de echte verantwoordelijkheid van Leopold II inzake Congo. Maar zijn leven omvat veel meer dan het koloniaal verleden. De koning vecht voor de defensie en de economische onafhankelijkheid van zijn land. Zijn omgang met staatshoofden en media zijn staaltjes van sterk staatsmanschap, zoniet van doortrapte sluwheid. Hij regeert België in een van de meest woelige periodes van zijn bestaan. Maar het meest controversieel is zijn privé-leven, vol koppigheid, avontuur, bizar gedrag en overspeligheid. Zondermeer het boeiendste levensverhaal uit de geschiedenis van het koninkrijk België.”

Johan Op de Beeck is een liefhebber en schrijver van geschiedenis die boeit, leert en verwondert. Hij kende een lange loopbaan in de media. Voorheen was hij journalist en hoofdredacteur van diverse media.

Aansluitend op Toast Literair worden alle deelnemers en alle leden van het Davidsfonds Tongerlo van 12 uur tot 13 uur uitgenodigd op een nieuwjaarsreceptie aangeboden door het Davidsfonds Tongerlo (onder voorbehoud afhankelijk van de evolutie van de coronacrisis).

Event details

Locatie

Torenhof Tongerlo

Start en einduur

Prijs

Dit event werd geannuleerd

Inschrijven voor

Contact info

louis_heylen@telenet.be
0475 34 11 88

Inschrijven

Schrijf u nu in!

Inschrijven niet meer mogelijk.

Onze andere events