Zondagmorgenlezing

20 september 2020

Kinderarmoede en sociale zekerheid: welke lessen uit de COVID-19 crisis?

prof. Bea Cantillon (UA)

INFO

Over dit event.

Alle activiteiten zullen met respect voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen georganiseerd worden (afstand bewaren, hygiëne van handen, stoelen, tafels en omgeving, dragen van een mondmasker…)

OPGELET: Dit event werd geannuleerd!

“ De kinderarmoede in Vlaanderen is al vele jaren structureel aan het stijgen. We moeten aannemen dat deze trend zich versneld zal doorzetten doorheen en na de Corona crisis. Welke rol heeft de sociale zekerheid om deze trend te keren? En wat is daartoe nodig? “

Bea Cantillon studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1979 werd ze aan de Universiteit Antwerpen onderzoekster bij het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck, waarvan ze sinds 1995 de directrice is. Ze was tevens van 2004 tot 2008 vicerector van de Universiteit Antwerpen. Als gewoon hoogleraar doceert ze aan de Universiteit Antwerpen over de welvaartsstaat, armoede, sociale ongelijkheid en het sociale beleid in België en in Europa. Ze publiceerde onder meer over de gevolgen van de sociodemografische veranderingen voor de sociale zekerheid, over sociale indicatoren, over sociaal federalisme en over het sociale beleid in Europa. Ook werkte ze als adviseur voor de Belgische regering.

Event details

Locatie

Torenhof Tongerlo

Start en einduur

Prijs

Dit event werd geannulleerd

Inschrijven voor

Contact info

louis_heylen@telenet.be
0475 34 11 88

Inschrijven

Schrijf u nu in!

Inschrijven niet meer mogelijk.

Onze andere events