Avondlezing

8 maart 2022

De hond zoals hij is: een geheel andere kijk op ons favoriete huisdier

Chris Dusauchoit (artiest)

INFO

Over dit event.

Alle activiteiten zullen met respect voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen georganiseerd worden (afstand bewaren, hygiëne van handen, stoelen, tafels en omgeving, dragen van een mondmasker…)

“Dit is vooral geen lezing met praktische tips. Je komt niet te weten hoe je je hond het beste kunt doen zitten of liggen. Je krijgt ook niet te horen welke rashond nu het beste bij je past. Laat staan wat voor lekkers je voor je hond allemaal kunt kopen of koken.

Dit is wel een verhaal. Over de verbluffende oorsprong van de hond, hoe dat dier 36.000 jaar geleden langzaam gedomesticeerd raakte. Wat die oorsprong vandaag nog betekent voor de moderne hond en de moderne baas. Waarom het niet verstandig is om over roedels te praten als het niet over wolven gaat. Over hoe de hond doorheen zijn evolutie als geen ander dier leerde om op onze signalen te letten. Een verhaal over hoe slim ze wel zijn, en hoe ze onder ons vel kruipen. Het is een zoektocht naar de ware aard van de hond.

Dit is een lezing voor mensen die een hond hebben, of eentje overwegen en zelfs voor wie geïnteresseerd is in onze relatie met (huis)dieren in het algemeen. Er passeren wel eens moeilijker begrippen als cognitie, neotenie en domesticatie. De minimumleeftijd ligt op 16 jaar. De lezing put uit het pas verschenen boek “Honden zoals ze echt zijn” (Borgerhoff & Lamberigts).”

Chris Dusauchoit is een Vlaams radio- en televisiepresentator. Op televisie is hij bekendst als presentator van Dieren in Nesten en diverse praatprogramma’s en als voice-over in documentaires. Hij is tevens auteur van diverse boeken over dieren. 

Event details

Locatie

Vesperzaal abdij Tongerlo

Start en einduur

19:30 - 22:00

Prijs

Leden: €20
Niet-leden: €25

Inschrijven voor

2 maart 2022

Contact info

louis_heylen@telenet.be
0475 34 11 88

Onze andere events