Zondagmorgenlezing

11 oktober 2020

De Amerikaanse verkiezingen in 2020: Wordt Donald Trump herkozen?

Bert De Vroey (VRT)

INFO

Over dit event.

Alle activiteiten zullen met respect voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen georganiseerd worden (afstand bewaren, hygiëne van handen, stoelen, tafels en omgeving, dragen van een mondmasker…)

OPGELET: Dit event werd geannuleerd!

“Militair en economisch gezien blijft de VS een supermacht, maar op het vlak van politiek en cultuur is de Amerikaanse invloed tanend. President Trump keert de Europese bondgenoten steeds vaker de rug toe en heeft geen zin in internationaal leiderschap. Intern raakt de Amerikaanse samenleving dieper verdeeld door raciale tegenstellingen en door een bitse cultuurstrijd. Van een baken van democratie en behoeder van de wereldorde is de VS veranderd in een wispelturige, woelige en weerbarstige bondgenoot.”

De focus van de lezing ligt op: “De Amerikaanse verkiezingen in 2020” met de vraag of Donald Trump herkozen wordt?

Bert De Vroey volgt de trends in de wereld al ruim 30 jaar. Eerst als reporter voor Radio 1, reizend naar Afrika en Brazilië, later als journalist voor de VRT-nieuwsdienst waar hij zich specialiseerde in de VS.

Aansluitend op de lezing van Bert Devroey is er de mogelijkheid om het nieuwe boekenpakket “Vers Geperst” van het Davidsfonds in te kijken en desgewenst het lidmaatschap te hernieuwen of als nieuw lid aan te sluiten. Tot 14 uur.

Voor slechts €40 wordt u lid en mag u voor dit bedrag boeken of cd’s uitkiezen. Tevens geniet u als lid extra kortingen op meerdere regionale of nationale evenementen. 

Event details

Locatie

Torenhof Tongerlo

Start en einduur

Prijs

Dit event werd geannuleerd wegens Covid-19

Inschrijven voor

Contact info

louis_heylen@telenet.be
0475 34 11 88

Inschrijven

Schrijf u nu in!

Inschrijven niet meer mogelijk.

Onze andere events